Barion Pixel
Ingyenes kiszállítás minden 25.000.-Ft fölötti megrendelés esetén!
Kosaram
Ft
Kosaram
Ft
Blog
zöld tea hatása a matchához képest

Zöld tea hatása a matchához képest

A zöld tea hatása különösen kedvező, de minden fajta tea fogyasztásának előnyei lehetnek a szervezetünk számára. Jónéhány kutatás és vizsgálat foglalkozott a témával melyek alátámasztják a hatásokat. Egyesek előnyben részesíthetik az egyik ízét, vagy tulajdonságait a többihez képest, azonban egészségünk szempontjából a termesztésben, kiszerelésben és elkészítésben rejlenek a jelentős különbségek.

Mitől különb a matcha tea?

A matcha és a zöld tea egyaránt a Camellia sinensis növényből származik. A zöld tea általában kimérve és filterben is elérhető számos fajtában. A palackozott, előre elkészített formában árult zöld teák többnyire ízesítettek, egészségre kedvező hatásuk alig van, sőt némelyik kártékony is.

A Matcha a zöld tea levelekből finom porrá őrléssel készül, termesztésénél speciális, árnyékolásos eljárást alkalmaznak. Ennek köszönhető, hogy koncentráltabban vihető be a testünkbe a sok hatóanyag. Ha egy mérlegbe beledobálnánk bal oldalra a zöld tea jótékony hatásait és jobbra a matcha tea kedvező hatásait, akkor ezek miatt billenne ki a mérleg nyelve a matcha felé. Ezt alátámasztja egy vizsgálat, ahol sok termék hatóanyag tartalmát kimutatva a statisztikai eredmények alapján a következőkre jutottak:

„Meglepően kevés EGCG (0,64 mg – 7,6 mg csészénként) hatóanyag volt megtalálható 4 filteres zöldtea fajtából is, de egyes példányoknál magas (akár 90.8 mg/csésze). Matcha porok átlagosan 100-150 mg EGCG hatóanyagot tartalmaztak adagonként (2 gramm).”

A zöld tea hatásai:

  • vitalizál: C-, D-, K- és B2-vitamin található benne
  • enyhe koffein tartalma frissít
  • értágító hatása elűzi a fejfájást
  • értisztító hatású
  • serkenti emésztésünket
  • őrzi húgyhólyagunk egészségét
  • epe-, vese- és hólyagkövek- megelőzését segíti
  • természetes fluorid tartalma hozzájárul fogaink egészségéhez

A matcha tea a zöld tea hatásain túl:

+          koffein tartalma energetizál

+          L-theanin tartalma miatt nyugtat

+          fokozottabban zsírégető hatású

+          fokozottabban méregtelenít

+          magasabb antioxidáns tartalma lassítja az öregedés folyamatát

+          segíthet a rákmegelőzésben

+          fokozottabban hozzájárul a kedvező koleszterin szinthez

+          fokozottabban immunerősítő hatású

„Az árnyékolásos eljárás során a növény elzárva a napfénytől fokozott hatóanyag termelésbe kezd, amely hatására a klorofilok, katekinek, vitaminok és antioxidánsok megszaporodnak benne. A matcha levél húsának finom porrá őrlése miatt nem csak kiázik a tea a forró vízben, hanem teljes egészében elkeveredik a matcha por és feloldódik.”

Nespresso kapszuláinkba zárt matcha élményért keresd bio ízvariációnkat az alábbi linken, hogy a zöld tea hatásait koncentráltabban élhesd át:

matcha tea kapszula
Kosár
Nincs termék a kosaradban!
Tovább vásárolok
0