

2 találat mutatása
A Hojicha kapszulákhoz szánt organikus tea leveleinket tápanyagokban gazdag vulkanikus talajon termesztik Japán déli részén, Kagoshima Prefektúrában.
A nagy magasságú teakertekben található friss forrásvíz és a zöld tea levelek kíméletes pörkölési folyamata hozza ki az egyedülállóan aromás Hojicha ízt és a hozzá tartozó arany barna színét. A Nespresso® kompatibilis gépekben történő előkészítés garantálja az ideális főzési hőmérsékletet. . A gépben maradt Sencha kapszulát legalább háromszor ki lehet főzni, vagy akár 3 adag is készíthető egyből.
Kiszerelés: 10 kapszula/csomag, komposztálható anyagú kapszula Nespresso® rendszerhez
A Sencha kapszulák organikus tealevelét tápanyagban gazdag vulkanikus talajon termesztik Japán déli részén, Kagosima Prefektúrában. A friss forrásvíz a magasan fekvő teakertekben és a zöld tea levelek kíméletes termesztési folyamata hozza ki az egyedülállóan jellegzetes Sencha ízt és a hozzá tartozó sárgás-zöld színét. A Nespresso® kompatibilis gépekben történő elkészítés garantálja az ideális hőmérsékletű főzést. A gépben maradt Sencha kapszulát legalább háromszor ki lehet főzni, vagy akár 3 adag is készíthető egyből.
Kiszerelés: 10 kapszula/csomag, komposztálható anyagú kapszula Nespresso® rendszerhez
A zöld tea a Camellia sinensis nevű növényhez tartozik, amelynek kora tavaszi friss rügyeit és fiatal leveleit szedik le. Fontos kritériumuk az élénkzöld, kínai teák esetében a nagyon enyhén sárgás-zöld szín, ugyanis ez is jelzi frissességüket. Ha barnás árnyalatú a teád, valószínűleg öreg már, vagy nem megfelelően tárolt. A friss hajtások leszedését követően hőkezeléssel állítják meg a levelek barnulását, oxidálását.
Az enzimek által végbemenő oxidációt (levelek barnulását) két féle módon állíthatják meg: pörköléssel vagy gőzöléssel. Attól függően, hogy milyen teatípust készítenek hagyják, vagy éppen nem hagyják oxidálódni a leveleket.
Pörkölt teák jellemzően a kínai vagy a vietnámi zöldek, gőzöltek pedig a koreai, valamint a japán zöld teák.
A zöld tea kapszulát gyakran a növény kivonatát tartalmazó tablettaként fogyasztják.
Esetünkben azonban ez a Nespresso kompatibilis kapszulát jelenti, így az elkészítése egyszerűbb és biztonságosabb:
A hagyományos elkészítését 70 és 80 fok közötti vízzel javasolt, kb. 40 mp-es felöntési időkkel elvégezni. A fogyasztása a felöntések után leszűrve javasolt. Sokan citrom levével ízesítik. Lehet csak kedvtelési célból fogyasztani, de van, aki fogyókúra jelleggel testsúly csökkentése érdekében, vagy méregtelenítő kúra jelleggel fogyasztja.
A zöld tea hatásait a következő hatóanyagok nyújtják, számos jótékony eredményt támasztottak alá kutatásokkal:
Az általunk árusított Nespresso kompatibilis kapszulák élelmiszer biztonsági, és bio minősítéssel rendelkeznek, illetve rendszeres peszticid és mikrobiológiai vizsgálat alá helyezi a gyártó azokat.
A termékeink árát a környezettudatosság is befolyásolja. Igyekszünk lebomló kapszulák árusítására törekedni, amelyek ára magasabb sajnos.