Barion Pixel
Ingyenes kiszállítás minden 25.000.-Ft fölötti megrendelés esetén!
Kosaram
Ft
Kosaram
Ft
Blog
matcha latte

A matcha kávé helyettesítő ital

Érdekes helyzet alakult ki, ugyanis a férjem, aki eleinte csak legyintett a matchával kapcsolatos bármilyen mondandómra, mára mindennapi fogyasztó lett. Szerinte a matcha kávé helyettesítő alternatíva. Arra gondoltam, hogy egy interjú formájában összegyűjtöm tapasztalatait.

matchacaps: Áruld el őszintén, mi volt az első benyomásod a matcha teáról?

Férjem: Első benyomásom elég negatív volt. A színe nagyon bizarr volt számomra. Amikor megcsapott az illata, akkor valami nagyon füves, mohás dolgot éreztem. Gondoltam is, hogy ez biztos valami nőknek való újabb trendy kínzás a szépségükért. Szerintem hónapokig nem is kóstoltam meg.

matchacaps: Mi vett rá ezek után, hogy a matcha kávé helyettesítő legyen számodra?

Férjem: Elkapott egy hullám a pandémia alatt. Éreztem, hogy kezdek bezombulni a Home Office-ban. Későn feküdtem, keveset aludtam, fáradt voltam nap közben. Nem hatott már úgy a kávé és nem is nyújtotta azt az élményt.

Kellett valami, ami kizökkent, úgyhogy hoztam egy elhatározást, hogy kipróbálom és mellette oda is figyelek magamra (diéta, mozgás, stb.). Hallottam, hogy a reggeli ébredéskor a szervezet saját maga kellene beindítsa az ébredést, amit a reggeli kávéval tönkre tehetünk. Gondoltam, hogy talán a matcha kávé kiváltására alkalmas lehet és nem tévedtem, mert nekem bevált.

Matcha kávé helyett
Matcha kávé helyett

matchacaps: Mik a tapasztalataid? A matcha kávé kiváltására is alkalmas?

Férjem: Eddig nagyon kávés voltam, imádom most is. Kellett egy kis idő míg megszokom a matcha ízét. Nem vagyok egy teás típus, mert általában nem éreztem az ízüket, csak hogy forró. Sok idő kellett míg ízesítés nélkül tudtam inni őket. A matcha viszont többet nyújt az átlag teáknál, nagyon intenzív illatú. Sokkal intenzívebb, mint a zöld teáknak szokott lenni. Az íze jobban átjön, édeskés, füves jellegű nekem, de nem is ez tetszett meg benne, hanem amit a fejemben érzek. Ha tisztán iszom, akkor kapok egy löketet fejben, még ha nem is akkorát, mint a kedvenc kávémnál. Erre reggel szükségem van.

Ráálltam, hogy minden nap ezt iszom reggel, matcha kávé helyett a reggeli rutin. A készletednek hála ezt meg tudtam tartani, mert egy hét után éreztem, hogy eluntam a natúr matcha esszenciát. Amikor megkóstoltam a kurkumás-borsos kapszulát, meg a kakaóbabosat, akkor nagy löketet adott a változatosság. Aztán elkezdtem feldobni a kókusztejjel Matcha Latténak és azzal elértem, hogy a napi 3 kávéból már kettőt is kiváltottam. Az ebéd utáni kajakóma helyrehozására meghagytam a kávét.

matchacaps: Mit vársz összességében a matchától ezek alapján?

Férjem: Azt tisztán látom, hogy a kávéra azért volt nagy szükségem, mert annyira keveset aludtam, hogy a fejem is fájt néha. Ha nem virrasztok és nem merítem magam a végletekig, akkor elég egész délelőttre nekem egy matcha kapszulányi tea. Hangulatfüggő, hogy esszenciának iszom a hatásért vagy latténak a kellemességéért. Az látszik, sikerült változtatnom dolgokon azóta, ami nem csak a matchának köszönhető, hanem a diétámnak is. Örülnék, ha néhány kg-ot leadnék és kicsit egészségesebbnek tudhatnám az életem ezzel. Van hova fejlődnöm e téren, úgyhogy majd meglátjuk néhány hónap múlva egy kivizsgálás alkalmával.

matchacaps: Köszi, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Akkor erre majd még visszatérünk.

matcha tea kapszula
matcha természetes energiaital
Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Tovább vásárolok
0